De liftende werking van de Cure Tape geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfe afvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af, de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Automatisch maakt dat een meer fysiologisch bewegingspatroon mogelijk.

De gebruikte tape (Cure Tape) komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied van de subcutis, waar allerlei receptoren, bloed- en lymfevaatjes liggen.

Indicaties voor Medical Taping:

verlaagde spierspanning stimuleren, verhoogde spierspanning verminderen, spieren tegen overbelasting beschermen, gewrichten beschermen, pijn dempen, ontstekingen reduceren, lymfoedeem verminderen, bloeduitstortingen verminderen, lichaamhouding corrigeren, fascia (peesvlies dat spieren bedekt) corrigeren, eindbeweging beïnvloeden etc.

Voor meer informatie zie ook: www.fysiotape.nl